Veel gestelde vragen

Wat kunnen we verwachten als jij door onvoorziene omstandigheden niet kunt komen?

Het is gelukkig nog nooit voorgekomen dat ik mijn bruiloften niet kon fotograferen. Mocht het toch noodzakelijk zijn, zal ik vervanging regelen. Ik heb een groot netwerk van trouwfotografen waar ik op terug kan vallen. Dan komt een andere top fotograaf jullie bruiloft fotograferen en daarna neem ik de editing en het albumdesign weer over, zodat de LUMI stijl waar jullie mij onder andere voor geboekt hebben, behouden blijft.

Wat gebeurt er als jouw camera het begeeft?

Gelukkig heb ik dat nog nooit gehad, maar het blijft techniek. Maar een professionele fotograaf heeft op zijn minst 2 camera’s bij zich. Dus ik werk met 2 dezelfde (full-frame) camera’s die iedere 2 jaar vervangen wordt waardoor ik bij een technisch mankement, altijd dezelfde kwaliteit kan blijven leveren. In mijn camera’s zitten 2 geheugenkaartjes. Mocht 1 van de kaarten de geest geven (gelukkig ook nog nooit meegemaakt) staan jullie foto’s dus ook op een tweede kaart: een back-up dus.

We zijn niet zo fotogeniek, hoe doen we dat met de fotoshoot?

Wat jullie waarschijnlijk bedoelen is dat jullie je wellicht ongemakkelijk voelen om voor de camera te staan. No worries: tijdens de fotoshoot ga ik jullie helpen en zullen jullie je snel op jullie gemak voelen waardoor de fotoshoot natuurlijk zal aanvoelen. We hebben lol samen en door wat eenvoudige technieken komen jullie helemaal in de flow. Ik heb zelfs bruidsparen gehad die er zo tegenop zagen maar na de fotoshoot zeiden: Jeetje, dit was leuk, jammer dat het al voorbij is. Het is vaak ook een rustmoment op de dag waarin jullie even samen zijn. Sommige bruidsparen boeken nog graag een loveshoot van tevoren om alvast gewend te raken aan voor de camera staan. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie geen uitgebreide fotoshoot willen. Natuurlijk is dat geen probleem. Het is jullie bruiloft, dus ga ik die vastleggen op de manier die bij jullie past.

Waarom vooraf kennismaken?

Ik vind een wederzijdse klik belangrijk om vertrouwen te geven en te krijgen, want daarmee komen we op jullie bruiloft samen tot het allermooiste resultaat. Ik heb een voorkeur om jullie persoonlijk te ontmoeten bij mij in de studio. Dan kunnen we onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers jullie dag alvast doornemen en leer ik jullie al een beetje kennen. Daarnaast is de mogelijkheid er om trouwalbums te bekijken en kan ik jullie mijn werkwijze laten zien. Is persoonlijk elkaar ontmoeten erg lastig, dan kan het ook via videobellen of skypen. Dan houden jullie de kop koffie met wat lekkers tegoed van mij ;-)

Wat als het regent op onze trouwdag?

In Nederland is niks zo veranderlijk als het weer. En toch regent het zelden de hele dag! Vaak zijn er tussen de buien door, veel droge momenten die vaak gepaard gaan met mooie luchten, wat hele toffe foto’s oplevert. De liefde wordt ook nog steeds gevierd en al jullie familie en vrienden komen jullie bruiloft samen met jullie vieren. Ik vind het geweldig om creatieve toffe shots in de regen te maken. Dus wat ik vooral wil zeggen: Omarm het zoals het komt. Want het wordt ook met regen, 100% genieten.

We willen je graag als onze trouwfotograaf, maar je bent boven ons budget, wat nu?

Ik vind het natuurlijk supertof als jullie mij willen boeken. Ik denk daarom graag mee in oplossingen. Een ervan is het bedrag te spreiden in 3 gelijke termijnen zonder rente. Een andere optie is kijken naar een pakket met minder uren die wellicht ook prima bij jullie en het budget past. Hier kijk ik graag samen met jullie naar tijdens een kennismakingsgesprek.

Worden al onze foto’s gepubliceerd?

Mijn bestaansrecht staat of valt bij het kunnen tonen van mijn gemaakte beelden. Ik hou dus graag als auteursrechthouder de mogelijkheid om eventueel een kleine selectie te kunnen tonen aan aanstaande bruidsparen. Dit zal nooit een hele reportage zijn. Ook zal ik nooit persoonlijke foto’s online plaatsen van bijvoorbeeld de bruid die zich aankleedt zonder toestemming. Ik ben altijd heel erg blij als bruidsparen juist trots zijn als ik hun trouwfoto’s online plaats of met hun foto’s een award win.

Wat mogen wij met onze foto’s doen?

Jullie trouwreportage ontvangen jullie in een persoonlijke online gallery met wachtwoord zonder logo. Dit is jullie trouwreportage en mogen jullie natuurlijk met jullie familie en vrienden delen. Ook ontvangen jullie alle foto’s in web resolutie met mijn logo voor als jullie foto’s online willen delen. Mochten jullie leveranciers vragen of zij jullie foto’s (die door mij gemaakt zijn) online mogen delen en jullie zijn hier akkoord mee (denk hierbij aan de kapster, de locatie, de taartenmaker, de bloemist etc), dan graag de leverancier contact met mij laten opnemen en zorg ik dat zij de juiste foto ontvangen.

Hebben we inspraak in hoe ons trouwalbum eruit komt te zien?

Absoluut! Jullie komen nadat jullie alle foto’s hebben ontvangen langs om een cover uit te kiezen voor jullie trouwalbum. Ook vind ik het belangrijk dat alle foto’s die jullie in het album willen, er ook in komen. Aan de hand van jullie favoriete foto’s, ga ik jullie album ontwerpen. Na dit ontwerp stuur ik hem digitaal naar jullie door en kunnen jullie al zien hoe jullie album eruit komt te zien. Jullie kunnen dan ook foto’s wijzigen. Pas nadat jullie helemaal tevreden zijn, ga ik jullie album bestellen en duurt het ongeveer 4 weken voordat het magische moment daar is en jullie fijne herinneringen tastbaar in jullie handen ligt.

Hoe lang van tevoren moeten we jou boeken?

Vaak word ik tussen 9-12 maanden van tevoren geboekt. Zeker bij populaire trouwdatums kan ik dit adviseren. Dat neemt niet weg dat ik voor een bruiloft die over 1 maand plaatsvindt, niet zou kunnen. Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van mijn agenda, dus neem vooral contact met me op om te kijken of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdag.