Martien verloor op zijn 80-ste zijn vrouw waar hij zijn leven meegedeeld had. Een groot verlies. Hij moest verder in zijn eentje. Nooit had hij meer verwacht nog het geluk in de liefde opnieuw te vinden. Maar niks bleek minder waar. Toen zijn vrouw nog leefde, gingen ze met regelmaat op vakantie naar Aruba, een soort tweede thuis was dit. Maar de laatste jaren van haar leven, ging dat niet meer. Na het overlijden besloot Martien toch weer naar Aruba te gaan. Zijn vrienden op te zoeken en andere bekenden die ze hebben leren kennen over de jaren. Ook kwam hij Adalgisa weer tegen. Zij is de vaste huishoudster in het huis van vrienden van Martien. Ze kenden elkaar eigenlijk dus al jaren. Ze raakten meer met elkaar in gesprek, alles wat ze tegen elkaar wilden vertellen, ging via Google translate. Want Adalgisa spreekt alleen Spaans, en Martien alleen Nederlands en Engels. Maar gelukkig met de technologie van vandaag de dag, konden ze prima uit de voeten. Er begon wat te ontstaan tussen hun twee. Het gemis was groot als Martien weer terug in Nederland was, ook al bleven ze veel contact houden. Er begonnen kriebels in de buik te komen, zelfs verliefdheid. Hoe mooi dat je op die leeftijd toch nog opnieuw verliefd kan worden. Jaren gingen voorbij van heen en weer vliegen en een lang traject van een visum aanvragen werd gestart. En het is gelukt! Adalgisa mocht eindelijk naar Nederland komen. Nu wilden de 2 niets liever dan met elkaar trouwen. Voor Adalgisa de eerste keer, ze had zelfs nog nooit met een man samengewoond.

De kleindochter van Martien, Miranda, is een hele goede vriendin van me, dus toen zij mij vroeg of ik ze kon helpen met foto's maken die dag, kon ik niet anders dan volmondig "ja" te zeggen. Ik vond hun verhaal zo mooi, dat je zonder elkaars taal te spreken, de taal van de liefde toch echt sterker is. En die taal spreken zij beide vloeiend.

De ceremonie werd in het Nederlands gedaan, maar naast Adalgisa kwam een dierbare familielid zitten om het steeds te vertalen naar het Spaans. Daar werd ook rustig de tijd voor genomen. Zo fijn!! De fotoshoot hebben we verdeeld over 2 momenten (voor en na de ceremonie) om beetje energie voor te sparen. Want laten we wel wezen, het is best wel een hele indrukwekkende dag en ze zijn de jongste niet meer. In lichaam moet ik zeggen, zijn ze de jongste niet meer. Maar in geest.......? Man, heerlijk ondeugend naar elkaar, veel humor. Het leken soms net 2 verliefde pubers. Zo gaaf om te zien!!

En zo mocht ik hun liefde die dag vastleggen. Martien op 86-jarige leeftijd en Adalgisa 72 jaar. Het leven zit vol verrassingen!

Lieve Martien en Adalgisa, het was een eer om jullie liefde te mogen vastleggen. Queridos Martien y Adalgisa, fue un honor poder fotografiar tu amor.

© 2019 Lumi Fotografie. Alle rechten voorbehouden.