Coen en Margreet

Wat een feestje was het voor mij om de prachtige bruiloft vast te mogen leggen van Coen en Margreet. Deze bruid, een 24 jarige jonge vrouw met een mooie klassieke uitstraling die de hart had veroverd van Coen, een jongeheer met van die pretoogjes die zijn meissie adoreerde. Ik vond bij de eerste kennismaking dit stel al boeiend en keek daarom ook erg uit naar hun dag. En wat een gave dag was het…….!

De weersvoorspellingen waren niet best. We hadden de avond van te voren nog contact gehad over wat binnenlocaties. ’s Ochtends vroeg om 7.00 uur begon ik bij de voorbereidingen van Margreet. Het was een rustige “drukte”. Ze heeft naast haar ouders nog 4 zusjes, 1 broer en een pleegbroertje. Allemaal hielpen ze mee. Was het niet met versiering buiten (inmiddels werd het redelijk droog), dan was het wel met het bezighouden van de kleintjes. Moeder zorgde dat het Margreet aan niks ontbrak en ze kreeg overvloedig veel ontbijt haha. Rond 9 uur kwam Coen aan in coole kever! Na de ontmoeting zijn we naar Meijendel afgereisd. De voorspellingen van slecht weer bleken tezijn gewijzigd, dus we gingen voor mooie buitenfoto’s. In Meijendel werden we getrakteerd op een mooie lucht omdat het net geregend had en de zon probeerde door te breken. Eén van deze mooie foto’s heeft mij mijn eerste internationale award opgeleverd! Toen we terugliepen naar de auto, zag ik op een pad rechts van mij een hele hoop rammen lopen samen met een vrouwelijke herder. Hoe tof zou zo’n foto zijn bedacht ik………….. en ja hoor, ook Coen en Margreet zagen hier de lol van in dus we liepen op de kudde af. De herder wilde graag meewerken en gaf commando’s aan haar hond die de kudde leidde zodat ze netjes bij elkaar bleven terwijl Coen en Margreet ertussen stonden. Dit leverde ook weer unieke beelden op.
Na Meijendeel hebben we in Den Haag ook nog wat foto’s gemaakt. Na de reportage zijn we terug gegaan naar het ouderlijk huis van Margreet waar alle daggasten ze stonden op te wachten. Na een heerlijke lunch zouden we nog wat groepsfoto’s maken in de straat. Terwijl we buiten kwamen met alle gasten, kwam een overbuurvrouw aangerend om te laten weten dat ik best vanaf het balkon foto’s mocht maken. Nou, dat bleek geen verkeerd idee te zijn, want ik hou toch wel van fotograferen vanuit andere hoeken/perspectieven. Dus ik naar de overkant, door de slaapkamer van haar zoon die van niks wist (hihi) en lichtelijk schreeuwen om me verstaanbaar te maken. De buren zullen wel gedacht hebben…….. Na deze leuke ervaring vertrokken we naar bistro Duin en Dal. Terwijl de gasten op de knusse zolder op het bruidspaar stonden te wachten, werd het haar van Coen nog even door de ambtenaar van de burgelijke stand goed gedaan…….. 🙂
Na de ceremonie was het tijd voor de taart. En wat was die lekker……..hmmm! Na een ontspannen uurtje vertrokken we richting de kerk waar dominee Vastenhoud, de vader van de bruid, de dienst leidde. Toch wel heel bijzonder om ingezegend te worden door je eigen (schoon)vader. Een mooie afsluiter voor mij die dag!

Lieve Coen en Margreet, dank jullie wel dat ik jullie dag mocht vastleggen en de gezelligheid die ik met jullie heb gehad. Jullie vormen een prachtig en liefdevol paar!!

Liefs, Rianne

Related Projects