Eva & Guus

Tijdens mijn kennismakingsgesprek met Eva en Martijn klikte het direct en toen ze me vertelden hoe hun dag eruit kwam te zien, hoopte ik nog meer dat ze mij zouden boeken. Hoe blij was ik, toen ik bericht van ze kreeg dat zij mij hadden gekozen als hun bruidsfotograaf.

Op 26 augustus was dan daar hun dag. Alles zou plaats vinden in en rondom Noordwijkerhout, hun woonplaats. Op een paar druppels na in de morgen, was het de rest van de dag stralend mooi weer. Met een Kever cabrio als trouwauto, ben je daar echt wel blij mee hihi

Ik begon al vroeg bij Eva thuis. Een gezellige drukte was het daar met familie en vriendinnen. Steeds hoorde ik ze praten over Guus en Eva. Maar wie was nou Guus?? Wat bleek, Martijn kreeg jaren geleden de naam Guus omdat ze hem op Guus Meeuwis vonden lijken, en eigenlijk noemde niemand hem meer Martijn. Ik heb zeer mijn best gedaan om hem die dag ook Guus te noemen.

Het boeket van Eva bestond uit allemaal verschillende groenten omdat haar vader groenteboer is geweest. De kerk was versiert met melkbussen en de ontmoeting vond daar ook plaats. Eva werd weggegeven door haar trotse vader?! De ceremonie werd door de burgemeester van Noordwijkerhout geleid. Naast de officiële momenten werd er vooral de tijd genomen door de moeder van Eva en de vader van Guus om te vertellen over hun leven. Naast de nodige emoties werd er ook veel afgelachen! Hierna was het ontspannen onder het genot van een borreltje in hun plaatselijke cafe: Van der Geest. Proosten en chillen een uur lang.

Na een uurtje ongeveer verlieten wij de gasten om de fotoshoot te gaan doen. Even samen genieten en ontspannen voordat ze zich weer zouden voegen bij alle gasten om de rest van de dag door te feesten. Na deze gezellige shoot zijn wij vertrokken naar Como & Co waar de geur van bradend vlees op de bbq ons al tegemoet kwam. Terwijl we nog even op het eten wachtte, bracht de broer van Guus een lied ten gehore waarbij hij bijzondere herinneringen aan zijn broer verwoordde. Dit bracht bij iedereen een lach en traan op het gezicht. Heel mooi eerbetoon!

Na het heerlijke eten kregen we als toetje een stuk van de bruidstaart geserveerd. Deze smaakte zeer goed hihi. Ondertussen hadden de “echte mannen” zich verzameld om samen te genieten van een dikke sigaar. Daar lag ik dan, op de grond, om een cool shot van de mannen te maken terwijl ze tegelijkertijd inhaleerde en zouden uitblazen……. tja, dat liep zoals verwacht anders en het schaterlachen van de mannen daarna, zorgden voor veel hilariteit! Ge-wel-dig gewoon!

Na het diner nog heel even ontspannen op de steiger, uitkijkend over het meer voordat de feestavond ging met beginnen met een geweldige DJ. Na foto’s gemaakt te hebben van hun eerste dans samen, hield voor mij deze dag op en ging ik richting huis met een fijn gevoel. Wat een mooie en lieve mensen zijn dit! Ik heb genoten van jullie trouwdag Eva & Guus! Dank jullie wel dat ik jullie fotografe mocht zijn.

Liefs, Rianne

Related Projects